Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp

Category

Lichtontwerp - Binnen

Waarom

Licht zorgt voor sfeer, overzicht, veiligheid en ondersteunt jouw marketingdoelen. Breng jouw boodschap over met licht en trekt de aandacht van bezoekers naar de juiste plek, afdeling of producten.

 

Diverse onderzoeken tonen aan dat goede kwaliteit licht ervoor zorgt dat we optimaal functioneren en ons comfortabel voelen op kantoor, in de winkel, het restaurant of in de productieomgeving.

Hoe

Door middel van Human centric lighting. Dit is een wetenschappelijk verlichtingsconcept dat het welzijn van de mens centraal stelt. Door het beschikbare daglicht optimaal te benutten en aan te vullen met kunstlicht.
De betrokkenheid van een professionele lichtontwerper zorgt voor de juiste verhouding tussen aantrekkingskracht, esthetiek, duurzaamheid en kosten-effectiviteit.

Resultaat

De juiste uitstraling, aantrekkingskracht en sfeer voor jouw organisatie. Optimale arbeidsomstandigheden voor gezondheid, veiligheid en productiviteit. Verhoogde tevredenheid onder medewerkers, minder afwezigheid, fouten en ongelukken. 

Goed licht is duurzaam, energiezuinig en kostenefficiënt zodat je bijdraagt aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

veilig & duurzaam

+ 2%

minder kans op fouten en ongelukken en goed voor mens en milieu

optimaal functioneren

+ 4,5%

hogere productiviteit en hogere tevredenheid van kantoor- en productiemedewerkers

sfeer & omzet

≥ 50%

bijdrage aan de sfeer en draagt positief bij aan een succesvolle verkoop

Referenties

Wat klanten zeggen over ons
lichtontwerp.

ONZE WERKWIJZE

Hoe we jouw wereld
optimaal verlichten.

1

Plan

Jouw wensen en ambities zijn ons startpunt. Samen formuleren we de doelstellingen. En desgewenst houden we een enquête onder de gebruikers om hun voorkeuren ook boven tafel te krijgen.

We inventariseren de ruimte, omvang van het project, de uitdagingen en de kansen. Is er een programma van eisen? En wat is het budget en de timing?

2

Design

Met de verzamelde informatie en eventueel aanvullend onderzoek naar lichtoplossingen, schetsen we de eerste ontwerpideeën en maken een moodboard. Daarnaast bepalen we de te hanteren richtlijnen en ontwerpregels. Samen vormt dit het lichtconcept; de basis voor het lichtontwerp.  

Dit laat de essentie van het lichtontwerp zien. We maken een visuele weergave met de lichteffecten, -punten, en -kleuren. In 2D of 3D. Met zowel een voorstel voor de armaturen als een budgettaire kostenraming. Na het bespreken van het voorlopig ontwerp voeren we eventuele opmerkingen, feedback en aanvullende wensen door in het definitief ontwerp.

We werken per ruimte het lichtontwerp uit in details. Deze uitwerking bestaat uit: lichtberekeningen, tekeningen, plattegronden, systeemdiagrammen een materiaallijst en een gedetailleerde kostenraming. 

3

Realisatie

Van verschillende scenes, aansturing via interactieve software of scripting, tot gobo projecties en video content. We creëren alles wat nodig is voor een optimale aansturing van de lichtinstallatie.

We ondersteunen de uitvoering van het project waar nodig. Zo zijn we het aanspreekpunt voor de architect en de installateur en geven we inkoopadvies om de beste prijs en kwaliteit te waarborgen. Ook ondersteunen we de installateur bij het in bedrijf stellen van de verlichting. 

Nieuwsgierig?

Maak kennis met ons en ontdek hoe we jouw wereld kunnen verlichten. Duurzaam en kostenefficiënt.