Arjen van der Cruijsen Lichtontwerp

Category

Lichtontwerp - Buiten

Waarom

Met de inzet van licht versterk je jouw uitstraling. Goed verlichte gebouwen zorgen voor aantrekkingskracht op passanten en werknemers. Door de buitenruimte, park of landschap te verlichten kunnen activiteiten in de avond gepland worden. Daarnaast schrikt verlichting indringers af en het is daarom een belangrijk onderdeel in het voorkomen van vandalisme en inbraken. 

Hoe

Door te kijken naar de juiste verhouding tussen aantrekkingskracht, esthetiek, duurzaamheid en kosten-effectiviteit. Want goed licht bespaart kosten op het gebied van aanschaf, energie en onderhoud. Door verlichting goed te ontwerpen wordt onnodige lichtvervuiling en energieverspilling voorkomen.

Resultaat

Met de inzet van licht versterk je jouw uitstraling, creëer je trotse medewerkers en trek je bezoekers aan. Door de buitenruimte te verlichten kun je meer bezoekers per dag ontvangen. Goede verlichting verhoogt de veiligheid en is duurzaam, energiezuinig en kostenefficiënt zodat je bijdraagt aan het halen van de klimaatdoelstellingen.

energiezuinig

80%

minder energieverbruik door ontwerp en techniek

langer open

8 uur

door buitenruimte, park of landschap te verlichten meer activiteiten per dag

veilig

21%​

minder inbraak en diefstal en verhoging van het veiligheidsgevoel op straat

Referenties

Wat klanten zeggen over ons
lichtontwerp.

Onze werkwijze

Hoe we jouw wereld optimaal verlichten.

1

Start

Jouw wensen en ambities zijn ons startpunt. Samen formuleren we de doelstellingen. En desgewenst houden we een enquête onder de gebruikers om hun voorkeuren ook boven tafel te krijgen.

We inventariseren de ruimte, omvang van het project, de uitdagingen en de kansen. Is er een programma van eisen? En wat is het budget en de timing?

2

Design

Met de verzamelde informatie en eventueel aanvullend onderzoek naar lichtoplossingen, schetsen we de eerste ontwerpideeën en maken een moodboard. Daarnaast bepalen we de te hanteren richtlijnen en ontwerpregels. Samen vormt dit het lichtconcept; de basis voor het lichtontwerp.  

Dit laat de essentie van het lichtontwerp zien. We maken een visuele weergave met de lichteffecten, -punten, en -kleuren. In 2D of 3D. Met zowel een voorstel voor de armaturen als een budgettaire kostenraming. Na het bespreken van het voorlopig ontwerp voeren we eventuele opmerkingen, feedback en aanvullende wensen door in het definitief ontwerp.

We werken per ruimte het lichtontwerp uit in details. Deze uitwerking bestaat uit: lichtberekeningen, tekeningen, plattegronden, systeemdiagrammen een materiaallijst en een gedetailleerde kostenraming. 

3

Realisatie

Van verschillende scenes, aansturing via interactieve software of scripting, tot gobo projecties en video content. We creëren alles wat nodig is voor een optimale aansturing van de lichtinstallatie.

We ondersteunen de uitvoering van het project waar nodig. Zo zijn we het aanspreekpunt voor de architect en de installateur en geven we inkoopadvies om de beste prijs en kwaliteit te waarborgen. Ook ondersteunen we de installateur bij het in bedrijf stellen van de verlichting. 

Nieuwsgierig?

Maak kennis met ons en ontdek hoe we jouw wereld kunnen verlichten. Duurzaam en kostenefficiënt.